--> Tippmix tippek, ingyen minden nap

2017. október 8., vasárnap

Kapushibákkal kapott ki 5-2-re Svájcban a futballválogatott

Gulácsi Péter és Kádár Tamás., MTI Fotó: Illyés Tibor
A magyar válogatott valódi tét nélkül vágott neki a Svájc elleni világbajnoki selejtezőnek Bázelben. A továbbjutási esélyeink már korábban elszálltak, a hazai csapat azonban történelmi magasságban van, és veretlenül vezeti a selejtezőcsoportot – az Európa-bajnok portugálok előtt. A magyar válogatott eltiltott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs és fontos csatára, Szalai Ádám nélkül lépett pályára.
Az Andorra elleni júniusi sokk (0-1) után a magyar válogatott kezdett talpra állni a lettek elleni hazai győzelemmel és a portugálok elleni szoros vereséggel (0-1).
Ehhez képest Bernd Storck csapata gyorsan és látványosan csuklott össze az első félidőben – Svájc három góllal vezetett a szünetben. Váratlan helyen volt a leggyengébb a magyar csapat: a Bundesliga-2., és Bajnokok Ligája szereplő RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter egy hazaadást képtelen volt kezelni, elcsúszott és Xhaka már a 18. percben megszerezte a vezetést. Két perccel később Frei lövése megpattant Bese Barnabáson, azzal már 2-0 volt. A harmadik gólhoz szinte az egész magyar védelem asszisztált.
A durva egyéni hiba nélkül is kilátástalan volt a magyar csapat játéka: 13 svájci lövésre jutott három magyar.
A szünet után ott folytatódott minden, ahol véget ért: Zuber szép mozdulattal lőtt, és Gulácsi csak belepaskolni tudott a lövésbe, ezzel már 4-0 volt Svájcnak.
Úgy tűnt, újabb kegyetlen pofonba szalad bele a magyar futballválogatott. Mondhatni nem lett így: Guzmics Richárd fordulásból kotort egy kipattanó labdát a hazaiak kapujába, a hajrában pedig a felcsúti nevelés Sallai Roland fejelt a hálóba egy kapusról kipattant labdát. Igaz, a két időpont között Lichtsteiner kilenc méterről serezte Svájc ötödik gólját.
Magyarország kedden bebiztosíthatja harmadik helyét a selejtezőcsoportban, Feröer ellen, míg Svájc kijuthat közvetlenül az oroszországi tornára Portugália ellen idegenben.
Azonban az még kiszámíthatóbb, hogy a tavalyi Eb-re a válogatottat kijuttató Storck kapitány fejét fogja követelni a közvélemény a súlyos vereség miatt. Mégiscsak kínosabb lenne Gulácsi Péter hibáit feszegetni és felvetni.

Tippmix